Przychodzi baba ...
Przychodzi baba ...

Baba jak to baba - musi się wygadać, a że łatwiej mi pisać niż mówić, postanowiłam dzielić się z Wami, którzy zechcecie mnie odwiedzać, tym co mi po głowie chodzi tutaj właśnie. Tak więc będzie o babie, która się nie ma w co ubrać, o takiej która lubi gotować, o sierściuchach w domu, o wesołym i smutnym ... jak to w życiu bywa. Mam nadzieję, że będę miała z kim dzielić te wszystkie plotki i ploteczki, smuteczki i inne takie.

Poleć tę stronę na:

Ładowanie

Dżem z cukinii o smaku pomarańczowym

  • 3 kg oczyszczonej z pestek cukinii
  • 3 galaretki pomarańczowe (lub o innym smaku)
  • Sok z 1 cytryny i otarta skórka
  • 1 ½ do 2 szklanek cukru

Cukinię zetrzeć na tarce o grubych oczkach i dusić na bardzo małym ogniu aż zacznie się rozpadać, teraz dodać cukier , sok z cytryny i otartą skórkę. Smażyć, aż nadmiar wody odparuje następnie dodać galaretki i gotować, aż żelatyna i cukier dokładnie się rozpuszczą. Dżem przekładać do wyparzonych słoiczków, szczelnie zakręcić, odwrócić do góry dnem i właściwie można nie pasteryzować, ale ja dla pewności wstawiam takie gorące słoiczki do piekarnika na 15 minut w tem. 100 stopni.
Dżem na początku nie wygląda najlepiej, ale po 2 dniach zyskuje na kolorze i naprawdę wygląda jak z pomarańczy!

Komentarze

Wpisz kod
* Pola obowiązkowe
  • x (środa, 12. kwiecień 2017 14:41)

    Do not Levitra pen ebay Buy online usa Medical uses for viagra Viagra ohne rezept online .